En vigtig guide til trappevask 

mar 27, 2023 | Diverse

For at holde dit hjem i bedste stand, skal du tage fat på den frygtede opgave med rengøring. Hvis du ejer en trappe, ved du, at regelmæssig vedligeholdelse er et absolut must. Heldigvis findes der mange tips og tricks, der kan gøre rengøring af din trappe til en leg. Læs videre for at få en vigtig guide til trappevask

Hvor ofte skal du gøre rent? 

Hyppigheden af rengøringen afhænger af, hvor meget trafik din trappe får. Som en generel retningslinje anbefales det at give din trappe en grundig dybderengøring en gang hver uge eller hver anden uge. Dette bør omfatte støvsugning eller fejning af snavs og skidt samt aftørring af gelænderet med en mikrofiberklud. Hvis du har trætrapper, kan du desuden give dem en let moppe en gang om ugen for at beskytte dem mod vandskader og holde dem uberørte. 

Hvilke forsyninger har jeg brug for til trappevask? 

Til den grundlæggende vedligeholdelse skal du blot bruge en støvsuger med tilbehør som f.eks. et spalteværktøj og en støvbørste samt mikrofiberklude til aftørring af overflader som gelænderet og væggene. Til dybdegående rengøringsopgaver som f.eks. mopping af trætrapper eller skrubning af plettede gulvtæppestrin skal du også bruge ikke-slibende svampe, skånsomme rengøringsmidler som f.eks. eddike og bagepulver og beskyttelseshandsker. 

Fjernelse af genstridige pletter 

Genstridige pletter på tæpper eller træ kan være ret svære at fjerne – men det er ikke umuligt! For at fjerne genstridige tæppepletter uden at beskadige selve materialet skal du blande lige dele hvid eddike og varmt vand i en sprayflaske. Sprøjt opløsningen på pletten, indtil den er helt mættet, og dup derefter forsigtigt med en fugtig svamp eller klud, indtil pletten begynder at løfte sig ud. Hvis du har hårdere pletter, kan du prøve at bruge bagepulver i stedet for varmt vand – bland blot en del bagepulver med tre dele hvid eddike og følg samme fremgangsmåde som ovenfor. For at fjerne hårde pletter fra trætrapper kan du bruge en blanding af lige dele varmt vand og hvid eddike, som du påfører pletten direkte på pletten med en gammel tandbørste eller en skrubbe med bløde børster; dette skulle hjælpe med at fjerne misfarvningen uden at beskadige lakken på træet. For at holde din trappe i bedste stand skal din trappevask ske regelmæssigt – men det betyder ikke, at det behøver at være svært! Med nogle basale materialer og viden om, hvordan man tackler genstridige pletter, kan du hurtigt genoprette din trappe til sin tidligere glans på ingen tid! Med disse tips til trappevask i baghovedet plus regelmæssig vedligeholdelse såsom støvsugning og aftørring af overfladerne med mikrofiberklude hver uge vil du kunne holde din trappe flot i mange år fremover!